Quantcast
Channel: Debrecen hírei, debreceni hírek » Tankcsapda
Viewing all articles
Browse latest Browse all 38

Állami támogatást kapott a Tankcsapda

0
0

Közzétette idei első három pályázatának nyerteseit a Nemzeti Kulturális Alap Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. 26 fővárosi könnyűzenei helyszín, 24 újság és online médium, valamint száznál több zenekar kapott támogatást összesen több mint 153 millió forint értékben.

„Legyél rocksztár!”

„Legyél rocksztár!”

A három pályázatot a fővárosi klubok, könnyűzenei koncerthelyszínek támogatására, online és nyomtatott könnyűzenei sajtótermékek megjelentetésére, illetve magyar zenekarok külföldi koncertjeire írták ki. A pályázatra egyébként háromszor annyi forrásigényt nyújtottak be, mint amennyit végül kifizetnek.

A nyertesek között két debrecenit találunk, a Friss Rádió egymillió forintot kapott könnyűzenei tartalom készítésére és megjelentetésére a Music Backstage zenei portálon.

A nyertes zenekarok között pedig ott találjuk az ország egyik legsikeresebb bandáját, a Tankcsapdát. Ők kétmillió forintot nyertek nemzetközi koncertjeik megvalósítására. Ez volt egyébként a legmagasabb összeg, amit pályázó elnyert, tizeneöten voltak ilyen szerencsések.

A Tankcsapda nagy világjáró. Lukács Laciék épp most vannak túl egy ausztráliai miniturnén, (Melbourne-ben, Sydney-ben és Brisbane-ben koncerteztek, idén ezen túl fellépnek még Szlovákiában, Írországban, Angliában, Németországban, Kanadában, az Amerikai Egyesült Államokban és Svájcban is.

A Cseh Tamás Program idei első három pályázatának nyerteseinek listája ezen a linken érhető el.


Viewing all articles
Browse latest Browse all 38

Latest Images

Trending Articles